Thursday, January 27, 2011

makan ikan

Jamuan makan tengahari pada hari ini adalah ikan bakar. Ikan bakar yang disajikan di Restoran Anjanah II bersebelahan dengan ASB terletak dalam area Asia City Kota Kinabalu memang segar. orang putih kata fresh... yelah kan kota kinabalu ni memang terkenal dengan sajian makanan seafood. seafood sana.. seafood sini, berlambak restoran seafood di Kota Kinabalu ni.. dari restoran besar hinggalah ke restoran kecil....  berbalik kepada Ikan Bakar yang dimakan tadi, sebenarnya ni kali ketiga dalam tempoh seminggu saya melahap di restoran ni, sanggup menyeberang jalan raya, berjalan kaki dan berpanas, semata-mata mahu pekena ikan bakar anjannah. kalau mahu makan"lunch Time" di sini kena datang awal, kerana restoran ni sentiasa penuh. ramai sangat peminat ikan bakar anjannah .. selalunya ikan jenis mata besar ni menjadi pilihan.. rasanya manis, lembut, kurang tulang dan kesegaran dijamin.



balun punya balun, tap tup tap tup.. tak sedar, dah tinggal tulang ikan..



tak berapa gemar dengan kepala ikan ...
but ada juga yang gemar ..




huhuhu... nyam nyam.. nyam..




dua ekor ikan .. memang tidak cukup..
tetapi disebabkan diet, kena sabar je lah...




tanpa cili padi.. tidak sah makan ikan bakar..
bahan-bahan adalah, lada, perahan limau, secubit garam
secubit aji, sedikit gula dan sedikit soya sos cair..


tu tangan A.M Jaraiman... dia lagi raja ikan bakar..
tengok sahaja meja tu berselerak dengan tulang..

selamat menjamu selera..


peace..

7 comments:

  1. amboi...awat tak amik pic time ikan tgh gemuk....ish2....cian ikan....tgal tulang je....hehehe

    ReplyDelete
  2. kakakka.... tak sempat.. sampai je ikan kat tempat meja makan.. terus balun..tak tup tak tup.. dah tinggal tulang.. hahahhaha

    ReplyDelete
  3. kurekure comel : mereka² adalah org yg sgt tidak berperikemanusian bila saat² perut telah memanggil utk makan..he².tu pasal tidak sempat snap saat² ikan tgh gemuk..aha²

    ReplyDelete
  4. hahhahahaha... makan ikan bakar...

    ReplyDelete