Friday, February 24, 2012

FOLLOWER KE 100 ....


Dear Bloggers


Pada 23 Februari lepas, saya telah menerima hadiah sumbangan Puan Gojes http://www.puangojes.blogspot.com/ . Hadiah tersebut merupakan Kunci pejabat di tempat saya bekerja. lepas ni, nampaknya tiada alasan untuk tidak mempunyai kunci. anyway, Terima kasih banyak-banyak puan gojes yang duduk di meja sana sambil tersenyum-senyum sipu. ....

Anak Kunci Hadiah Puan Gojes...


 
Menunjukkan saya telah menjadi follower puan gojes
yang ke 100.


Blogspot Puan Gojes. Lawatilah
http://www.puangojes.blogspot.com/ 


Peace...
Tuesday, February 21, 2012

Madah Berhelah . ....

dear bloggers ...
Dalam perjalanan pulang menggunakan bas awam, saya sempat memasang telinga mendengar perbualan 2 orang wanita yang bercerita mengenai kekasih hati masing-masing. Dapat disimpulkan hasil daripada cerita mereka, kekasihnya sering bersama-sama dengan kawan baiknya tanpa meluangkan banyak masa kepada dirinya. Dari alunan suara, kedengaran wanita tersebut tidak merasa puas hati dengan layanan yang diberi oleh kekasihnya. mendengar perbualan mereka saya hanya tersenyum.

kisah cinta kedua-dua wanita ni telah mengingatkan saya kepada kejadian di sekolah satu masa dahulu, apabila seorang kawan dipulaukan kerana terlalu taksub kepada kekasihnya.  dia sanggup mengorbankan persahabatan itu demi menjaga hari dan perasaan kekasihnya. ada juga seorang kawan itu terputus percintaan kerana tersepit dalam situasi antara kekasih dan sahabat. Persahabatan dan Percintaan kedua-duanya terlalu rumit..... saya percaya isu ini juga sering menjadi perbualan banyak blog.

ANTARA KEKASIH DAN SAHABAT, MANA SATU PILIHAN YANG TERBAIK?
bagi anda yang hangat bercinta sudah pasti akan memilih kekasih dan bagi anda yang tidak mempunyai kekasih, sudah pasti akan memilih sahabat. Ada juga yang sudah mempunyai kekasih akan memilih sahabat, dan ada juga mereka yang belum mempunyai kekasih, akan memilih kekasih. apa jua pilihan anda, sudah pasti ia mempunyai alasan yang tersendiri dan terbaik buat anda.

Sekiranya anda memilih sang kekasih, jagalah persahabatan itu sebaiknya dan sekiranya anda memilih persahabatan,  peliharalah percintaan itu.


peace....

Sunday, February 19, 2012

Promosi Blog: Stangers In KK...

Dear Bloggers

saya ada seorang kawan. kawan sewaktu zaman persekolahan. Ketika itu kami bersekolah di SMK Menggatal. ohya, bukan menggatal seperti yang anda fikirkan tetapi ia ada sebuah sekolah yang hebat melahirkan ramai cerdik pintar. Memang ada yang tersenyum sipu bila mengetahui buat pertama kalinya ada sekolah yang diberi nama SMK MENGGATAL. kalau tidak silap saya, Menggatal diberi nama hasil sebuah pokok mangga dan buah mangga tersebut gatal. jadilah menggatal.

bukan menggatal yang ingin diceritakan disini. tetapi blog yang baharu saja saya follow. jadi kepada blogers yang mempunyai masa, bolehlah melawati blog kawan ku ini di http://www.strangerinkk.blogspot.com/ .  yang ingin menjadi model sembilan, boleh juga menghubungi kawan ku ini kerana dia bakal menjadi photographer tersohor di KK. 

peace...