Saturday, September 17, 2011

SHAREDA PROPEX'11 - SABAH ULTIMATE HOME AND PROPERTY EXHIBITION

Dear Bloggers....LOGO
Persatuan Pemaju Perumahan dan Hartanah Sabahhari ini saya ingin memakluman kepada anda semua bahawa Persatuan Pemaju Perumahan dan Hartanah Sabah akan mengadakan SHAREDA PROPEX'11 -  SABAH ULTIMATE HOME AND PROPERY EXHIBITION yang akan diadakan pada ketetapan berikut:

  • Tarikh : 30 September - 2 Oktober 2011
  • Masa : 10.00pagi - 9.30malam
  • Tempat : Sabah Trade Centre Kota Kinabalu.

Oleh itu, kepada anda termasuk saya yang masih belum memiliki rumah idaman bolehlah mengunjungi SHAREDA PROPEX'11 itu nanti. Dikabarkan sebanyak 105 booths terdiri daripada pemaju perumahan dan pelbagai syarikat berkaitan akan mengadakan pameran pada acara yang berlangsung selama 3 hari itu nanti. Datang jangan tak datang ... inilah masanya, kepada anda yang masih belum memiliki rumah sendiri untuk mendapatkan rumah idaman anda.

Saya mengharapkan akan adalah rumah yang bakal dibina memenuhi citarasa dan menawarkan harga yang berpatutan.

Peace No War..

Friday, September 16, 2011

Google menyambut kelahiran ke-118: Albert Szent-Györgyi

Imej :webpage http://www.google.com/ / 16 September 2011

Hari ini 16 September 2011 merupakan tarikh penting kepada sebuah Negara Merdeka yang diberi nama Malaysia, pun begitu tarikh ini juga merupakan tarikh lahir kepada seseorang yang amat penting dalam penemuan Vitamin C sehingga dia digelar bapa Vitamin C. Beliau yang dimaksudkan adalah seorang pemenang Noble Prize dan Scientiest dari Hungari iaitu  Albert Szent-Györgyi. Tarikh lahir beliau adalah pada 16 September 1893 dan telah menghembuskan nafas terakhir pada 22 Oktober 1986 pada usia 93 tahun. Walau bagaimanapun saya tidak akan bercerita panjang mengenai  Albert Szent-Györgyi kerana anda bolehlah mencari maklumat beliau pada enjin pencarian (Search Engine) google mahupun laman sasawang enjin pencarian lain.


http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Szent-Gy%C3%B6rgyi


Sebagai tanda penghormatan, Google telah menyambut ulang tahun ke-118  Albert Szent-Györgyi dengan mencipta doodle bercorak buah Oren dan Strawberi yang kaya dengan vitamin C. Hanya pada hari ini sahaja bila kita membuka laman sasawang Google.com, kita akan dapat melihat imej hadapan google seperti imej diatas. Maka terjawab sudah pertanyaan mengapa ada buah oren dan strawberi pada google.com hari ini.


Peace No War

Thursday, September 15, 2011

Sambutan Hari Malaysia pada 16 September 2011


NEGARA KU

Negara ku
Tanah Tumpahnya Darahku
Rakyat Hidup
Bersatu dan Maju
Rahmat Bahagia
Tuhan Kurniakan
Raja Kita
Selamat Bertahta
Rahmat Bahagia
Tuhan Kurniakan
Raja kita
Selamat Bertahta


SAYA ANAK MALAYSIA
I lOVE MALAYSIA

Sunday, September 11, 2011

HANTU BONCENG


Imej: google Search Images.


Setelah bercerita mengenai Karipap-Karipap Cinta, saya ingin bercerita mengenai Hantu Bonceng yang kini hangat ditayangkan di pawagan berdekatan anda dan sehingga kini di Kota Kinabalu permintaan terhadap Hantu Bonceng masih tinggi. Di pawagan Grawball sahaja, setiap waktu tayangan Hantu Bonceng sentiasa "FULL HOUSE" . Orang ramai berpusu-pusu membeli tiket sehingga pengurusan terpaksa membuat tambahan tayangan dengan memberi ruang waktu kepada Hantu Bonceng.  Saya dapat menonton Hantu Bonceng inipun ketika tayangan larut malam pun begitu masih juga full house. Begitu kuatnya pengaruh Hantu Bonceng sehingga menimbulkan fenomena luar biasa di Grawball Centre Point.

Lawak.. memang lawak.. panggung bergema dengan ketawa penonton.. Hantu Bonceng ini memang lawak.. pengarah filem berjaya menonjol bagaimana sesorang lelaki frust menonggeng, menimbulkan kembali cerita nasi kangkang, dan berjaya untuk membuat penonton membayangkan Zizan berbogel di ruang tamu dan taman bunga. Dalam lawak yang dipertontonkan, terselit juga pengajaran yang perlu diambil perhatian oleh anak-anak muda mudi yang harus membataskan pergaulan dan tidak terlalu mengikut nafsu.

kepada yang belum lagi menonton HANTU BONCENG.. silalah menontonnya di pawagan berdekatan anda.

Peace..