Monday, February 13, 2012

VALENTINE DAY ......

Dear Bloggers.

14 Februari setiap tahun adalah hari yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh setiap pasangan yang berkasih. Hari yang istimewa disambung agak meriah dan kemeriahanya sama seperti menyambut hari kebesaran. Sambutan valentine dihangatkan lagi apabila banyak gedung membeli belah memaparkan mesej-mesej cinta, menawarkan pelbagai bentuk hadiah untuk pilihan setiap pasagan. Bagi penjual bunga, valentine umpama durian runtuh apabila bunga rose merah menjadi rebutan sang kekasih. Pihak hotel juga menawarkan pakej 'Candle Light Dinner' bagi pasangan yang inginkan suasana romantik di malam kekasih.

Bagi lelaki pula, pasti akan pecah kepala, memerah otak memikirkan idea bagaimana untuk menyambut valentine agar ia menjadi hari yang sentiasa diingati. Elemen kejutan sudah pasti rancang rapi. penghantaran bunga ke pejabat, candle light dinner serta menonton wayang bersama adalah antara kejutan yang telah dianggap lapuk tetapi memberi seribu erti bagi melahirkan rasa sayang. Bagi anda yang mempunyai idea 'gila-gila' hendaklah berwaspada terhadap kejutan yang bakal dihidangkan kepada kekasih. Sedang orang lain menyambut valentine di restoran mewah, anda pula menyambut valentine di hospital akibat sakit jantung  hasil daripada kejutan yang diberikan.

kepada sang kekasih pula, perlu berwaspada dan beringat selalu. Jangan kerana nafsu, badan binasa. meskipun secara logiknya valentine merupakan tanda kasih sayang yang diluahkan, namun kasih sayang itu bukanlah berakhir di atas katil sekiranya anda belum berkahwin. Perlu tahu batas dan menghadkan pergaulan. Elakkan diri dari berdating ditempat yang gelap kerana ia akan mengundang fitnah.

Bagi yang beragama Muslim, rasionalkah anda untuk menyambut hari kekasih ni? tepuk dada tanya selera

No comments:

Post a Comment