Saturday, November 24, 2012

Kasih Sayang Resort, Bukit Kokol. kota Kinabalu

dear bloggers......

semacam menjadi satu fenomena apabila saya sering kali terdengar kawan-kawan bercerita mengenai Kasih Sayang Resort yang terletak di Bukit Kokol, Kota Kinabalu. Bukit Kokol ini boleh dikatakan tulang belakang kepada Kota Kinabalu juga terletak di atas Banjaran Crocker. sebuah banjaran tertinggi di Malaysia juga bersambung dengan Gunung Kinabalu.


Sebenarnya yang ingin dikatakan disini bukanlah mengenai Bukit Kokol mahupun Banjaran Crocker tetapi mengenai Kasih Sayang Resort yang menjadi bualan hangat para rakan sekerja. Atas dasar ingin tahu yang tinggi, maka saya pun tidak mahu ketinggalan untuk menjejaki tempat ini. perjalanan dari pusat bandar hanya mengambil 40minit dengan pemaduan 60km/hr. Bagi mereka yang tidak biasa memandu pada lereng bukit diminta agar berhati-hati kerana anda akan mengharungi laluan berbukit yang amat curam. Walau bagaimanapun, sepanjang perjalanan ke Kasih Sayang Resort itu, anda pasti akan terpesona dengan keindahan hutan banjaran crocker juga terpegun melihat bandaraya Kota Kinabalu yang masih mengekalkan flora dan faunanya.

Sebenarnya Kasih Sayang Resort tidak banyak bezanya dengan resort yang lain, tetapi bagi mereka yang mencintai pemandangan alam semulajadi, anda pasti terpukau dengan keindahan bukit kokol ini. sama seperti saya, setibanya saya di kawasan ini, perkara pertama yang saya gapai adalah tablet samsung dan terus menekan butang camera lalu mengambil gambar. dalam hati mengatakan 'cantiknyaaaaa'.  anda yang teringin nak ke Kasih Sayang Resort ini, bah, jangan kasi lama. anda amat dialu-alukan.
No comments:

Post a Comment